Carlsberg er kendt for deres øl, men bag denne produktion ligger et væld af videnskabelige opdagelser og teknikker udviklet af deres forskningslaboratorium. Dette foredrag giver en unik mulighed for at få indsigt i, hvordan Carlsberg har bidraget til den grundlæggende naturvidenskab, herunder opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, der gav Morten Meldal Nobelprisen i 2022.
Foredrag med eksperter fra Carlsberg LaboratoriumBirgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil tage deltagerne med på en rejse gennem forskningens verden. De vil fortælle om forædling af byg og humle og bæredygtig dyrkning, samt hvordan spiring af byg kan skabe forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.
Banebrydende teknologi og klimatolerante fødevarerForedraget vil også fokusere på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Derudover vil deltagerne få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra Nordgrønland kan hjælpe med at forstå fortidens klimaændringer og deres indflydelse på planter.
Smag på videnskabenUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som hver især vil blive gennemgået. Smagsprøverne giver en praktisk indsigt i, hvordan videnskaben bag ingredienserne påvirker øllets smag og kvalitet.
Praktiske informationer
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturium Biograf, Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Foredraget er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her