Fodboldfællesskab skal skabe forandringer for udsatte borgere i Ishøj

OMBOLD-spiller holder en velfortjent pause (Foto: OMBOLD)
dato

Ishøj Kommune, Ishøj IF, DBU Sjælland og OMBOLD er gået sammen for at bekæmpe ensomhed og stofmisbrug gennem fodbold og fællesskab. Nu bliver der oprettet et særligt hold i Ishøj IF, hvor alle, der kæmper med sociale udfordringer, kan spille fodbold gratis hver uge.

Fodboldbanerne i Ishøj lægger hver dag græs til tåhylere, indersidespark og high fives blandt store som små. Det giver både socialt samvær og point på sundhedskontoen.

Mennesker, der kæmper med hjemløshed eller misbrug, er dog sjældent en del af fodbold-fællesskabet og går derfor glip af de gavnlige effekter af fodbolden.

Men det skal der laves om på nu.

I et nyt initiativ åbner Ishøj IF døren til klubhuset for alle, der kæmper med udsathed. Helt konkret vil klubben tilbyde en ugentlig gratis fodboldtræning, som har fællesskabet i fokus, og som tager højde for deltagernes fysiske, mentale og sociale udfordringer.

Initiativet sigter mod at styrke både de sociale kompetencer og den fysiske sundhed hos deltagerne og er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, Ishøj IF, DBU Sjælland, DBU og OMBOLD.

- Idræt og motion skal være for alle i Ishøj - også vores sårbare borgere. Derfor er det afgørende, at klubber som Ishøj IF går forrest for at skabe positive fællesskaber for alle. Det er vigtigt at støtte op om, at også udsatte mennesker kan deltage i et positivt idrætsfællesskaber, for de positive fællesskaber bidrager til, at vi får bedre livskvalitet. Og det gælder også, når man er i en udsat position, siger Anne Kirstine Svanholt, centerchef for Center for voksne og velfærd i Ishøj Kommune.

Et godt samarbejde er vejen til succes
Træningen i Ishøj er en del af projektet Inklusion i fodbold Danmark, hvor målet er at få flere udsatte mennesker til at blive en del af de lokale fodboldklubber, og ifølge OMBOLD er potentialet stort i Ishøj Kommune.

- Hvis vi skal lykkes med at få mennesker, der kæmper med psykisk sårbarhed, misbrug og hjemløshed til at blive en del af den lokale fodboldklub, så kræver det, at der gøres en ekstra indsats. Den indsats leverer Ishøj Kommune og Ishøj IF i den grad, og jeg er derfor ikke i tvivl om, at vi kan skabe et fodboldfællesskab for kommunens udsatte borgere, der kan være med til at skabe positive livsforandringer i forhold til bedre fysisk sundhed og mental trivsel hos spillerne, der deltager, udtaler Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.

Den lokale fodboldklub, Ishøj IF, glæder sig også til, at de nye fodboldspillere træder ind over kridtstregerne:

- Vores motto i Ishøj IF er ’Sammen er vi stærkere’, og det er noget, som vi gør alt for at efterleve hver eneste dag. Derfor giver det også god mening for os at invitere kommunens udsatte borgere indenfor i vores fællesskab. Vi kommer til at skabe et værdifuldt fodboldfælleskab, hvor der skal være plads til, at alle kan udvikle sig i deres eget tempo, fortæller Kim Herskov, næstformand i Ishøj IF.

Bag projektet der er støttet af Nordea-fonden, står OMBOLD, DBU og DBU Bredde. Ambitionen er at inkludere mindst 360 udsatte mennesker om året i traditionelle fodboldforeninger i 12 forskellige klubber. På længere sigt er målet, at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så udsatte mennesker får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark.

Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark

Mere information
OMBOLD-holdet træner hver fredag fra kl. 11.00 til 12.30 i Ishøj IF, Vejledalen 17, 2635 Ishøj.

Kilde: Ombold
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.