Dokumentar om dansk-spansk krig vist i Kulturium

Profilbillede

I den nye dokumentarfilm kan du blive klogere på Danmark, og ikke mindst danmarkshistorien du aldrig hørte om. I Kulturium Biograf blev ’Den Længste Krig’ vist – krigen på 172 år mellem Danmark og Huescar i Spanien.

De fleste ville nok tro, at hvis der var krig, så ville du læse om det i medierne, men stille krige foregår også og tilmed glemte krige. Det har i hvert fald været tilfældet, hvis du spørger filminstruktør Jorge Rivera.

Han står bag dokumentaren ’Den Længste Krig’ eller ’La guerra más larga’, som den originalt er kaldt. 

Den ukendte krig på 172 år
Ifølge filminstruktør Jorge Rivera samt flere historikere og eksperter indenfor politik, så har denne krig varet i hele 172 år – i hvert fald på papiret.

Krigen stod på fra 1809 til 1981, men det blev en glemt krig. Det hele startede tilbage i 1808. På dette tidspunkt invaderede Napoleon Spanien.

Dette resulterede i, at Danmark og Spanien pludselig blev fjender, og byen Huescar i området Granada derved erklærede sig i krig mod Danmark.

Tiden gik og krigserklæringen blev glemt. Det var først i 1981, at en krigshistoriker faldt over dokumentet. Dog endte det hele lykkeligt med at danskere fra Costa Del Sol blev inviteret til store festligheder i Huescar og en fredsaftale blev underskrevet.

Her får du det hele og mere til i en veldokumenteret film om krigen, der aldrig rigtigt eksisterede.

Kilde: Sjællandske Nyheder