Tag dit arbejde med på ARKEN og udforsk naturens gavnlige effekt på dit mentale velvære

Foto: Essencius.
Profilbillede
dato

En ny inspirationsuge, kaldet Outdoor Office Week, har til formål at hjælpe virksomheder og medarbejdere med at bryde med kontor- og "sid ned"-kulturen. Forskning viser, at stressniveauet falder, og trivslen øges, når vi flytter vores arbejde ud i det fri.

Derfor inviterer Outdoor Office Week til en arbejdsdag i de naturskønne omgivelser på ARKEN den 9. juni. Målet er at inspirere virksomheder til at udføre flere arbejdsopgaver udendørs.

”Vores mål er både stort og helt ligetil. Vi vil øge den mentale trivsel og effektiviteten hos virksomheder og medarbejdere. Især dem med meget kontorarbejde. Outdoor Office Week viser, hvor let det er at bruge naturen i det daglige arbejde. Hvordan natur – også i byen og baggården - kan øge både produktivitet, koncentration og trivsel på arbejdspladserne,” fortæller Regitze Siggaard, der er medstifter af Outdoor Office Week og ekspert i det bæredygtige arbejdsliv.

En naturlig løsning - lige uden for døren
Outdoor Office Week er inspireret af det voksende forskningsfelt, der undersøger naturens positive effekter på mental sundhed. Studier viser, at blot 20-30 minutter udendørs øger vores kreativitet og glæde.

Desuden sænker det blodtrykket og niveauet af stresshormoner, reducerer angst og forbedrer humøret. Selv kort tid i naturen har en positiv effekt - både for den enkelte og for arbejdspladsen.


Foto: Essencius

“Ugen handler om nye vaner, om at give hjernen en pause fra skærmen, stolen, kontoret og mødelokalet. Natur i alle former og farver er godt for vores tankevirksomhed og velbefindende. Vi vil vise, hvordan telefonsamtaler, møder og brainstorms let kan flyttes udenfor til fordel for medarbejdere og virksomhed,” fortæller Christina Schärfe Lambach, der er medstifter af ugen og selvstændig med bureauet Essencius.

Natur kan være mange ting: virksomhedens udendørsområder, en nærliggende park, strand eller sø. Det kan også blot være veje og stier lige uden for kontoret.

Outdoor Office Week rykker til ARKEN i Ishøj
Som en afslutning på ugen inviterer Outdoor Office Week til Outdoor Office Day den 9. juni - en spændende dag i de naturskønne omgivelser på ARKEN - Museum for Moderne Kunst midt i Køgebugt Strandpark.

Outdoor Office Day er for alle, der ønsker at prøve kræfter af med at rykke arbejdet udenfor. På dagen har deltagende virksomheder derfor mulighed for at arbejde i ARKENs udelokaler under åben himmel og blive klogere på, hvad naturen gør for vores produktivitet og trivsel.

Dagen byder bl.a. på oplæg og mini-workshops fra eksperter på området, som Dorthe Djernis, leder af naturområdet i Fonden Mental Sundhed og Lone Østergaard fra Slip Stolen. Derudover åbner Ishøjs borgmester, Merete Amdisen, Outdoor Office Day.

Det koster 79 kr. at deltage i Outdoor Office Day på ARKEN, hvilket giver adgang til en række inspirationsoplæg, mini-workshops samt kaffe, te, vand og frugt. ARKEN tilbyder også en komplet mødepakke, der inkluderer leje af et indendørs mødelokale samt mad og snacks i løbet af dagen.

Kilde: Essencius
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.