Stram regeringspolitik udfordrer daginstitutionsområdet i Ishøj - kræver 50 nye dagtilbudspladser

dato

Boligkvarteret Vejleåparken i Ishøj, kendt for sine tre daginstitutioner: Femkanten, Firkløveren og Piletræet, er blevet sat på regeringens parallelsamfundsliste med konsekvenser for kommunens dagtilbud.

Fremadrettet må højst 30 procent af børnene i boligområdet starte i pasningstilbud i Vejleåparkens tre daginstitutioner. Som konsekvens skal Ishøj Kommune finde pladser til de børn, der fremover skal starte i dagtilbud, andre steder i kommunen. Ishøj Kommune har ansøgt om dispensation fra kravet.

Hvis dispensationen ikke bliver bevilget, skal kommunen være klar med en plan for, hvor der kan findes 50 ekstra dagtilbudspladser uden for Vejleåparken. Alternativt vil det kræve, at Ishøj Kommune bygger en helt ny institution.

Det er værd at påpege, at forældretilfredsheden i de tre dagtilbud i Vejleåparken i dag er høj, men der er bekymring for, at forældre fremover vil fravælge Vejleåparkens dagtilbud på grund af grænsen.

Forslaget om udvidelser og bedre normering i Vejleåparken bliver i første omgang præsenteret for Børne- og Undervisningsudvalget den 8. februar, hvorefter byrådet skal tage endelig stilling den 27. februar.

Det forventes, at den nye tildeling af pladser vil bli’ gennemført fra skoleåret 2024/25, såfremt dispensationsansøgningen mislykkes og byrådet godkender forslaget.


https://ishoj.dk/aktuelt/nyheder/parallelsamfundsliste-giver-bovl-pa-daginstitutionsomradet/
Kilde: Ishøj Kommune