Restriktioner ophæves: Nu kan vi igen smile til hinanden

Profilbillede
Cille Rosentoft

Fra denne uge, er der ikke længere krav om mundbind i offentlige rum, kun hvis du skal med offentlig transport. Flere andre restriktioner ophæves, og du får det fulde overblik her.

Dagen vi alle har ventet på, er nu kommet i denne uge. Et flertal af Folketingets partier er i sidste uge blevet enige om, at lempe de hårde restriktioner. Den beslutning blev taget efter et stadig faldende smittetal. Her får du overblikket over hvilke restriktioner, der lempes:

Mundbind

Krav om mundbind og visir ophæves mandag den 14. juni undtagen i den offentlige trafik. Krav om mundbind udfases helt den 1. september.

Coronapas

Der vil fortsat være krav om brug af coronapas, da det er forudsætningen for at krav om mundbind lempes.

Barer og restauranter

Åbningstiden udvides til klokken 24.00 og der åbnes generelt for salg af alkohol indtil klokken 00.00 - dette gælder også detailhandlen. Den 15. juli udvides åbningstiden yderligere til klokken 02.00.

Arealkrav

For alle serveringssteder, hvor gæsterne sidder ned, ophæves arealkrav og afstandsanbefalinger fra den 1. juli.

Natteliv

Diskoteker, natklubber og lignende må åbne igen den 1. september. Her vil der udelukkende være krav om coronapas, da alle andre restriktioner vil være ophævet. Den 1. oktober ophæves krav om coronapas.

Alle partier i Folketinget, undtaget Nye Borgerlige og Kristendemokraterne, står bag sidste uges aftale om genåbningsplanen.


Kilde: Justitsministeriet/Ritzau.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler