Markering: 40 års jubilæum for Køge Bugt Strandpark

Profilbillede
Cille Rosentoft

I Strandparken og Ishøj Havn kan du den næste tid blive klogere på Strandparkens historie, når 40 års jubilæet fejres med udendørs plancher om Køge Bugt Strandpark.

En ny udstilling er sat op i Strandparken og Ishøj Havn for at markere Strandparkens 40 års jubilæum og gøre besøgende klogere på Parkens historie. Ved hjælp af QR-koder sendes interesserede videre til indhold om historien.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Ishøj Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Ishøj Lokalhistoriske Arkiv, Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening og Strandparken

De mange plancher er forsynet med QR-koder, der linker til materiale om Strandparken. Du bliver sendt videre til små film, beretninger og billeder, som alle gør dig klogere på historien fra etablering og indvielse til brug af strand og havn.

Du finder plancherne ved Ishøj Strand lige ved Strandcafeen Kanalu og i Ishøj Havn ved havnekontoret.

Køge Bugt Strandpark er i dag til glæde for mange og både unge og ældre bruger parken som en oase midt i byen.

“Strandparken er i dag en rekreativ oase for os, hvor natur, kultur og bevægelse bliver forenet på smukkeste vis. Her oplader vi batterierne på den måde, som passer os bedst. For nogen er det en kulturel oplevelse på kunstmuseet ARKEN med en efterfølgende gåtur på stranden, for andre et møde med venner og familie på café eller til grillhygge. Derudover inviterer den skønne natur til masser af bevægelse og motion. Alt det skaber stor rekreativ værdi for mennesker på hele Vestegnen, og det er meget imponerende at se, hvordan arealet har udviklet sig gennem 40 år. Det bliver tydeligt for dem, som ser udstillingen," siger formand for Kultur og Fritidsudvalget, Sengül Deniz til Sjællandske Nyheder.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler