Ishøj Gymnastikforening står klar til flere medlemmer efter Covid-19

Foto: Ishøj Gymnastikforening .
Profilbillede
Mattias Sundroos

Sidste år lamslog Covid-19-pandemien hele landet og især den indendørs idræt. Trods en stor opbakning fra medlemmerne i Ishøj Gymnastikforening så kæmper man stadig for at komme tilbage til tidligere medlemstal.

Da Covid-19-virussen ramte tilbage i marts 2020, vidste ingen hverken hvad der ventede eller hvordan man skulle forholde sig. Her måtte den lokale gymnastikforening i Ishøj ligesom alle andre blot afvente restriktioner i form af afstandskrav, forsamlingsforbud og karantæneregler, hvilket gjorde det til en svær tid både for medlemmer og de ansvarlige i foreningen.

"Vores medlemmer har som hele befolkningen udvist øget forsigtighed. Nogle valgte ikke at fortsætte på det givne hold, de var tilmeldt, men en del valgte at fortsætte under de restriktioner, vi som forening blev underlagt" - Sabrina Terse, bestyrelsesmedlem og instruktør hos Ishøj Gymnastikforening

Sabrina vil især gerne rose både instruktører og medlemmer for den store opbakning og fleksibilitet, man har oplevet hos Ishøj Gymnastikforening under den svære periode:

"Generelt har vi oplevet en positiv respons. De medlemmer som gerne ville fortsætte deres træning hjalp til og forstod de ændrede krav og regler skulle følges for, at træning var muligt. Tider blev reduceret, et par aflysninger grundet nærkontakt og generel en anden oplevelse af træninger har alle måtte acceptere, både instruktører og medlemmer, og det er gået over al forventning"

Dog ramte nogle restriktioner så hårdt, at et frafald i medlemmer nærmest blev uundgåeligt. 

"Vi har også været helt nedlukket og vores medlemmer har mistet træninger, som vi ikke kunne give tilbage. Og det har klart givet en kedelig oplevelse for både os og medlemmerne, og nogle hold har været hårdere ramt end andre"

Kom tilbage til hverdagen

Selvom reaktionen fra medlemmerne har været positiv, så har man hos Ishøj Gymnastikforening mærket indflydelsen af Covid-19-perioden. 

"Medlemsniveauet er faldende og vi gør, hvad vi kan for at få folk tilbage og i gang" - Sabrina Terse

Her mener Sabrina, at der kan være mange årsager til, at man har haft svært ved at nå fordomsstyrke:

"Der er nok flere aspekter i det. Vores idrætscenter bruges fortsat som vaccinecenter og derfor er vores haller booket et stykke tid endnu. Kommunen har givet os alternativer og vi gør det bedste, vi kan med dem, men det er klart ikke det samme"

"Andre teorier er dog også, at det er lidt svært at få folk i gang igen. Nogle har opdaget, at en mere rolig hverdag med mindre logistik har givet ro i familien"

Dog er budskabet klart fra Sabrina og resten af Ishøj Gymnastikforening, nemlig at vi skal komme tilbage i foreningerne og til hverdagen. Foreningerne har brug for vores opbakning og vi har nok allesammen også brug for at komme tilbage til fællesskaberne, vanerne og alt det, der kan minde os om, hvordan hverdagen var før Covid-19. 

Så en kæmpe opfordring skal lyde til at tage fat i Ishøj Gymnastikforening, hvis du har lyst til at dyrke noget gymnastik eller kender nogen, der har. Du kan finde dem på deres hjemmeside, hvor du kan finde kontaktoplysninger, tilmeldingsformularer, samt mere information om de forskellige hold. 

Kilde: Ishøj Gymnastikforening