Ishøj-borgmester besøger ny get2sport håndboldskole

Foto: DIF.
dato

Get2sport håndboldskoler skal styrke idrætsfællesskaberne i udsatte boligområder og arbejde aktivt for, at alle børn møder det danske foreningsliv.

Af Sarah Munk Jørgensen

Ishøj Håndbold Klub er blandt de fire foreninger i hele landet, der i år afholder get2sport håndboldskole. Det er blot andet år i træk, at DanskHåndbold og DIF get2sport samarbejder om tiltaget, der allerede første år var en kæmpe succes.

Derfor er antallet af foreninger også fordoblet i år, og det glæder Jan Olesen, formand i Ishøj Håndbold Klub:

- Det gør en kæmpe forskel for os, at DanskHåndbold og get2sport støtter og hjælper os. På den måde får vi nemlig endnu bedre muligheder for at være synlige og rekruttere flere børn ind i vores fantastiske foreningsliv, som ellers er en svær opgave i vores område.

Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold, er også begejstret for udvidelsen:

- Håndboldhallen er meget mere end et sted, hvor man lærer at spille håndbold. Det er igennem idrætten, foreningen og holdet, at børn og unge udvikler kompetencer, der ikke fås mange andre steder.

- Og så er det er frirum, som alle børn uanset etnicitet og baggrund skal have lov at møde. Derfor er det kun glædeligt, at vi nu kan tilbyde get2sport håndboldskole til endnu flere børn og unge.

Stor erfaring med at styrke idrætsfællesskaber
DIF get2sport har stor erfaring med at styrke idrætsfællesskaber i udsatte boligområder. Siden 2005 har Danmarks Idrætsforbund (DIF) arbejdet med tiltaget for at øge inklusion af udsatte børn og unge i det organiserede idrætsforeningsliv: 

- At kunne byde børn og unge velkommen på get2sport håndboldskoler for andet år i træk er virkelig dejligt. Og så endda i dobbelt så mange foreninger. For foreningslivet kan så meget mere. Her udlignes sociale forskelle, og børn får motion og venner samtidig med, at de lærer om de danske foreningstraditioner, siger Kristina Lind Thrane, der er projektleder på get2sport.

DIF get2sport støtter og styrker idrætsforeningers frivillige kræfter til at kunne håndtere, når der kommer medlemmer med særlige udfordringer. DIF get2sport samarbejder eksempelvis med landets kommuner om ressourcepersoner, som kan aflaste frivillige kræfter, så de kan koncentrere sig om at træne og skabe sociale fællesskaber.

Besøg:
Borgmester i Ishøj Kommune, Merete Amdisen (S), besøger get2sport håndboldskolen i Ishøj Håndbold Klub lørdag den 30. september kl. 10.00.

Det gør hun sammen med formand i DanskHåndbold, Morten Stig Christensen. 

Get2sport håndboldskolen foregår fra den 30. september – 1. oktober.

Udover i Ishøj Håndbold Klub afholdes der get2sport håndboldskole hos Kvaglund i Esbjerg, IF Stadion i Brønshøj-Husum samt hos Bolbro GIF nær Odense.

Kilde: DanskHåndbold | DIF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.