Farvel og tak til SKODA – J.H. Auto bliver en del af CarPeople

Foto: Forretningen set udefra .
Profilbillede

Efter 47 års lykkeligt ægteskab mellem SKODA og J.H. Auto i Ishøj, har sidstnævnte valgt at bryde ud af forholdet, og i stedet melde sig ind hos CarPeople.
Med det, vil de sende et signal til offentligheden om, at de kan meget andet og mere end bare at reparere SKODA-biler. 

Knap et halvt århundrede. Tyg lige på den. 

Om tre år ville J.H. Auto og SKODA have haft 50-års jubilæum, og hvis vi skal blive ved ægteskabsterminologien lidt endnu, ville det som bekendt have svaret til et guldbryllup. Men som med mange andre gode ægteskaber, der er gået i stykker før, kan bruddet godt føles rigtigt og rationelt i øjeblikket, selvom der stadigvæk er følelser i klemme. 

J.H. Auto A/S blev oprindeligt stiftet af Jan Hansen, der tilbage i 1972 valgte at starte sit eget auto- og -pladeværksted op inde på Vesterbro i København, for to år senere at flytte det til Sydhavnsgade. 

Det var på det tidspunkt, han blev en del af SKODA-familien, som autoriseret forhandler og værkstedsejer for brandet.

Det er derfor umuligt at tale om J.H. Auto uden at nævne SKODA, for de har været deres nærmeste samarbejdspartner fra begyndelsen.
Samarbejdet har spillet en helt afgørende rolle for, at de har formået at holde sig relevante gennem snart fem årtier. 

I dag hverken ejer eller driver Jan Hansen længere J.H. Auto.
Det gør derimod hans børn, Anja- og Dennis Hansen, som har valgt, at forretningen skal køres videre i faderens navn fra det samme værksted på Baldersbækvej i Ishøj, hvor den har ligget siden 2005. 

Dengang var det Far-Jan, der valgte at flytte forretningen til Ishøj, men beslutningen om at bryde med SKODA tog han sammen med børnene. 

Stiller for mange krav 
Det var bestemt ikke en nem beslutning.  

Som Anja siger, så er det ikke uden grund, at de har haft så nærtstående et samarbejde med SKODA gennem alle disse år. 

Det har først og fremmest givet dem en troværdighed, som i sig selv kan være svær at værdisætte.
En stor del af deres kunder kører selvsagt i en SKODA-bil, og nogle af dem har gennem årene kørt endda rigtig langt, for specifikt at få den repareret hos J.H. Auto.

Spørgsmålet er, om disse kunder vil forsvinde nu, når de ikke længere kører hen til et autoriseret SKODA-værksted: 

“Man kunne godt frygte, at nogle få ville forsvinde, men det signal vi gerne vil sende til vores kunder med vores nye medlemskab hos CarPeople er, at vi kan reparere og servicere alle slags bilmærker og ikke kun SKODA,” siger Anja Hansen til Vores Ishøj.  

Hun er overbevist om, at bruddet med SKODA og det nye medlemskab hos CarPeople vil betyde flere og ikke færre kunder i butikken:

“I princippet er vi i stand til at levere akkurat den samme service til vores SKODA-kunder, som vi kunne før, og det vil vi selvfølgelig blive ved med.
Nogle af vores medarbejdere har jo arbejdet specifikt med det mærke i 25 og 30 år,” bemærker hun, og tilføjer: 

“Forskellen fra før til nu er, at vi ikke længere er underlagt restriktive krav fra SKODA, der regulerer, hvem vi samarbejder med, hvordan vi markedsfører os, og hvilke events, vi skal og kan afholde.” 

Nye muligheder byder sig 
For J.H. Auto har medlemskabet hos CarPeople, der er en landsdækkende kæde af såkaldte uafhængige bilforhandlere og værksteder, først og fremmest givet dem mulighed for at gøre mange af de ting, de ikke kunne få lov til før som autoriseret SKODA-forhandler. 

Det er selvfølgelig ikke alting, der har kunne lade sig gøre på grund af corona, men ikke desto mindre føles det stadigvæk som en befrielse: 

“Man kan godt sige, vi er blevet herre i eget hus,” griner Anja, og uddyber: 

“Her den 4. september var vi medværter for et biltræf, der var arrangeret af Facebookgruppen, "NBR Træf (Sjælland)". De lånte vores parkeringsplads, hvor deltagerne kunne vise deres folkevogne og andet godt frem for hinanden, mens de fik en god sludder for en sladder. Det var sådan noget, vi ikke kunne før, og det er vi glade for nu er blevet muligt,” siger hun til slut.  

Du kan booke en værkstedstid eller læse mere om J.H. Auto på deres hjemmeside. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: J.H. Auto Ishøj