En god start på dagen til børn i Ishøj: Morgenmadsklubber styrker børns trivsel

Ny donation sikrer morgenmad til børn inden skoletid (Foto: Fødevarebanken)
Profilbillede
dato

Ikke alle børn får morgenmad hjemmefra eller har en madpakke i tasken, når de møder i skole. FødevareBankens morgenmadsklubber, der serverer gratis morgenmad, hjælper børn med at få en god start på dagen. Med en ny donation fra Kellogg’s fortsætter FødevareBanken indsatsen i Ishøj og håber at kunne etablere flere nye morgenmadsklubber i hele landet.

På mere end 30 skoler i Danmark leverer FødevareBanken morgenmad til børn, der kommer i skole uden morgenmad i maven. Morgenmaden er vigtig på flere måder. Først og fremmest giver den børnene de bedste forudsætninger for at få en god dag i skolen.

De kommer også til tiden, fordi de gerne vil have noget at spise, de hygger sig med de andre børn, og de går mere læringsparate ind til timen med bedre koncentration og et højere energiniveau fra morgenstunden. 

10 års samarbejde har sikret morgenmad og nærvær til tusindvis af børn og unge
Hver uge hele skoleåret leverer FødevareBanken, der kæmper for et Danmark uden madfattigdom og madspild, friske overskudsvarer som fx brød, yoghurt, frugt, pålæg og morgenmadsprodukter til skoler, der har en morgenmadsklub.

Sådan har det været, siden FødevareBanken i samarbejde med Kellogg’s etablerede de første morgenmadsklubber i Danmark i 2013. Klubberne er en succes, og efterspørgslen på flere er stor: 

- Morgenmadsklubberne sørger for, at børn, der møder i skole på tom mave, får et godt og nærende måltid mad. Samtidig får børnene et socialt samlingspunkt, hvor de kan tale og hygge sig med hinanden på tværs af klasser og nogle steder også årgange.

- Når elever sidder sammen og spiser, øges den sociale sammenhængskraft, og eleverne føler ansvar og er gode til at hjælpe hinanden, fortæller Lea Gry Von Cotta-Schønberg, direktør i Fødevarebanken, og fortsætter:

- For alle – uanset alderstrin – giver kombinationen af morgenmad, nærvær og positiv opmærksomhed en god start på skoledagen. Vi er utrolig glade for vores samarbejde med Kellogg’s, der giver et stort rygstød til morgenmadsklubberne rundt omkring i landet, siger Lea Gry Von Cotta-Schønberg.

Kelloggs’ har morgenmadsprogrammer i mange lande verden over og er meget glade for FødevareBankens indsats i Danmark:

- Lige muligheder for uddannelse begynder ved morgenbordet. En god, sund morgenmad er vigtig for børns udvikling og er direkte relateret til deres præstationer i skolen. Ved at støtte morgenmadsklubber på skoler sammen med vores samarbejdspartnere kan vi bidrage positivt i denne sammenhæng, siger Alexander Ejdelind, Country Manager i Kellogg Company.

Ny kampagne sikrer flere morgenmåltider til FødevareBanken
Med en ny kampagne i august og september sætter Kellogg’s ekstra fokus på FødevareBankens morgenmadsklubber sammen med en række supermarkedskæder i Danmark.

Hvis du vil være med i kampagnen, kan du scanne QR-koden på udvalgte Kellogg’s morgenmadspakker eller på kampagnemateriale i alle deltagende supermarkeder – og så donerer Kellogg’s et ekstra morgenmåltid til FødevareBanken for dig.

Med til kampagnen følger også en donation, der gør det muligt for FødevareBanken at udvikle og også gerne udvide samarbejdet med skoler i Danmark.

Fakta om Fødevarebankens morgenmadsklubber
- Fødevarebanken oprettede de første danske morgenmadsklubber i 2013 som et pilotprojekt på fem folkeskoler.

- I dag er der morgenmadsklubber på mere end 30 skoler rundt omkring i Danmark, bl.a. i Kolding Kommune

- Siden 2013 har tusindvis af danske børn og unge haft glæde af morgenmadsklubberne, der samlet set har serveret mere end 150.000 morgenmåltider gennem årene.

- Formålet med morgenmadsklubberne er at give børnene en god start på dagen og bedre muligheder for at klare sig (og have det) godt i skolen.

- Alene i 2022 donerede Kellogg’s 45 tons gode overskudsvarer til Fødevarebanken. Foruden i morgenmadsklubberne er produkterne kommet til gavn på de mere end 300 væresteder, herberger, krisecentre m.m., som Fødevarebanken hver uge leverer mad til.

- Foruden cornflakes, müsli m.m. har Kellogg’s i alt doneret cirka 2,2 mio. kr. til Fødevarebanken som støtte til de omkostninger, der er forbundet med at levere mad til morgenmadsklubberne.

- Ideen med morgenmadsklubber blev udviklet af Kellogg’s i England tilbage i 1990’erne. I dag har Kellogg’s morgenmadsprogrammer i mange lande verden over.

Læs mere om morgenmadsklubberne i Danmark her: https://foedevarebanken.dk/morgenmadsklubber/

Kilde: Fødevarebanken
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.