Borgmester kritiseres for at dominere sendefladen på TV-Ishøj

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Marie Nørgaard

Bør en borgmester sætte sig på det meste af sendefladen på en skatteyderbetalt kanal? 

Det mener flere kritikere, at borgmester Ole Bjørstorp fra Ishøj er skyldig i. 

I Ishøj byråd er der stor utilfredshed med, at borgmesteren er i fokus hele tiden på kanalen TV-Ishøj. Eksperter vurderer samtidig, at det er i strid med loven. 

Byrådsmedlem for Venstre, Lennart Hartmann Nielsen kritiserer f.eks. borgmesterens tilstedeværelse på TV-Ishøjs YouTube-kanal:

“De udsendelser, der er lavet, er jo borgmester-tv. Det vil sige, det er jo borgmesteren, der hele tiden er i fokus. Det lugter af noget, der minder om stats-tv i Ishøj, og det synes jeg faktisk er uhyggeligt at tænke på”.

Fordelingen af politikeres medvirken på kanalen viser - ifølge en redegørelse af Ishøj Kommune - at borgmesteren har medvirket 53 gange på kanalen TV-Ishøj i perioden 28. februar 2020 til 2. marts 2021. 

I den samme periode har tre andre politikere medvirket fire, to og en gang. Og den fordeling har altså skabt ulmende vrede i byrådet.

Ifølge DR er samtlige partier, på nær borgmesterpartiet, utilfredse med kanalens prioriteringer. Kanalen finansieres af skatteyderne, og kostede 1.57 millioner i 2020. 

Borgmester Ole Bjørstorp afviser kritikken, og kan ikke genkende kritikken af at det er “borgmester-tv” og “envejskommunikation”. 

Bjørstorp udtaler, at udsendelserne er for borgernes skyld, og de manglende medvirkende skyldes corona-epidemien, hvor Ishøj havde høje smittetal.

Det krævede en krisestab, og at borgmesteren udtalte sig ofte, siger Bjørstorp.  

Kilde: Redaktionen