78 medarbejdere fortæller om krænkende adfærd på ARKEN

Profilbillede

Museet ARKEN fortæller i en pressemeddelelse, at et større antal nuværende og tidligere medarbejdere har været udsat for krænkende adfærd på arbejde. 

Undersøgelsen blev igangsat, efter 20 medarbejdere underskrev en klage, som blev sendt til direktøren og bestyrelsen for ARKEN. 

En ledende medarbejder på museet havde udvist krænkende adfærd over for flere af medarbejderne i form af trusler, fratagelse af opgaver, uønskede seksuelle tilnærmelser og pålagt tidspres. 

Efter klagen blev der igangsat en uvildig undersøgelse, som blev udført af Crecea, et eksternt konsulenthus. En ledende medarbejder forlod i den forbindelse sin stilling på ARKEN, efter fælles aftale med museets ledelse. 

“Der er en del røde flag i undersøgelsen, men der er ikke voldsomme usete forhold. Problemerne er blevet set, fortalt – og mange af dem taget hånd om. Så ledelsen, samarbejds- og sikkerhedsudvalg og interne arbejdsgrupper har nu en konkret afdækning af, hvad der skal forebygges og handles på, siger Eva Hofman-Bang, ny formand for bestyrelsen på museet i pressemeddelelsen. 

Der er oprettet en whistleblowerordning og afholdt fællesmøder på museet. Crecea har desuden undersøgt arbejdsmiljøet og fremlagt medarbejderes bud på forbedringer. 

Kilde: Redaktionen